Arhiviranje podataka

Preporuke i standardi preporučuju ili propisuju potrebu često i višegodišnjeg arhiviranja podataka. Biti sposoban sigurno i uz razumne troškove pohraniti, ali i pretraživati goleme količine podataka danas je aktualnije nego ikad.

Stoga, ECS može ponuditi cjelovito rješenje arhiviranja podataka bazirano na tehnologijama vodećih svjetskih proizvođača. Integrirano rješenje za arhiviranje sa svim potrebnim hardverskim i softverskim komponentama ima podršku za razne tipove sadržaja koji se procesiraju kao što su elektonička pošta, glasovne poruke, datoteke datotečnog sustava ili portala i sl.. Isto tako može biti uključena podrška za razne servise kao što su e-mail, File servisi, baza podataka i sl. Korist takovih rješenja je u tome da se:

 • Skraćuje vrijeme za pristup i pretraživanje podataka
 • Skraćuje vrijeme potrebno za pohranu podataka (Backup)
 • Distribuirano indexiranje i pretraživanje podataka
 • Centralizirano upravljanja svim komponentama
 • Smanjenje količine podataka i time lakša manipulacija njima
 • Manje zauzeće primarnog diskovnog prostora i kraće vrijeme potrebno za backup podataka
 • Usklađenost sa zakonskom regulativom

Sastavni su dio ovakvih rješenja i alati za napredno indeksiranje i pretraživanje podataka.

IaaS

INFRASTRUKTURA KAO USLUGA

Setcor infrastruktura kao usluga (IaaS) omogućava vam korištenje kompletne računalne infrastrukture, od servera do podatkovnog centra, bez ulaganja u vlastitu opremu, a plaćate onoliko koliko koristite!

 JEDNOSTAVNOST I SKALABILNOST

Zakup Setcor infrastrukture omogućava vam da, uz samo nekoliko klikova, vašem sustavu dodijelite nove resurse (procesor, memoriju, disk) ili ih ukinete kada vam više nisu potrebni. S obzirom na to da se usluga plaća po potrošenim resursima, ovakav način upravljanja računalnom infrastrukturom stvorit će opipljive uštede u poslovanju, a jednostavnost aktiviranja dodatnih resursa omogućit će Vam pravovremenu reakciju kada bude potrebe za novim resursima.

Dok kod “tradicionalnih” računalnih infrastruktura, koje tvrtke same financiraju i održavaju, treba i do nekoliko tjedana da se reagira i proširi sustav, u Setcor infrastrukturi vaše potrebe za resursima rješavate u roku od nekoliko minuta.

 OSJETNO MANJI TROŠKOVI

Odlučite li se na kreiranje vlastite računalne infrastrukture, očekuju vas visoki troškovi i gotovo neizbježno trošenje više od potrebnoga.

Već pri nabavci odgovorajućeg poslužitelja morate razmišljati o tomu da isti može pokriti vaše trenutne, ali i buduće potrebe kako biste izbjegli dodatne troškove. U slučaju neplaniranog rasta i potreba za novim resursima, dolazi do neplaniranih troškova, a ponekad i nemogućnosti da se nove komponente jednostavno ubace u postojeći poslužitelj pa ste primorani na kupnju nove opreme. Osim nabave poslužitelja, valja imati na umu i mrežne resurse, smještaj opreme te ljudske kapacitete za instalaciju i održavanje sustava.

Korištenjem Setcor infrastrukture izbjegavate nepotrebna ulaganja u opremu te održavanje iste i sami kreirate računalni sustav koji će odgovarati vašim trenutnim potrebama, a u slučaju potrebe za novim resursima – iste aktivirate u roku nekoliko minuta.

 SIGURNOST I STABILNOST

Uz osiguranu stabilnost i sigurnost internet veze te izuzetno visoku dostupnost data centra, vaše poslovanje u našoj infrastrukturi osigurano je raznim redundancijama poput dizelskih agregata, redundantne vanjske rashladne jedinice itd.

Kako bi svi podaci bili na sigurnom, naši data centri osigurani su po najvišim standardima:

 • Protuprovala: sigurnosne zone, perimetarska zaštita, protuprovalni nadzor prostora, video nadzor
 • Kontrola pristupa: biometrijska kontrola i pristup putem kartica
 • Vatrodojava: VESDA (Very Early Smoke Detection) I vatrodojavne centrale i detektori požara u nekoliko odvojenih zona
 • Vatrozaštita: redundantni sustav gašenja plinom NOVEC uz više požarnih zona
 • Fizička zaštita 24/7

SaaS

SOFTVER KAO USLUGA

Pristupite potrebnom softveru putem interneta

Softver kao usluga (SaaS) je model distribucije softvera u kojem Setcor korisnicima, putem mreže, omogućava pristup aplikacijama smještenima na Setcor infrastrukturi.

Bitna značajka SaaS modela jest to da, za razliku od klasične kupovine aplikacija, u SaaS modelu korisnik plaća samo uslugu korištenja aplikacije dok se za licence i održavanje brine Setcor. To korisnicima omogućava da plate softver samo onoliko koliko ga uistinu i koriste uz vrlo jednostavnu prilagodbu broja korisnika.

KONKRETNE UŠTEDE

Uz PaaS ne morate ulagati u računalnu opremu i prateću infrastrukturu, niti morate brinuti o nabavljanju licence.
Pri klasičnoj nabavi softvera, problematičnim se može pokazati određivanje softvera koji je potreban Vašoj tvrtci, a u slučaju krive procjene možete izgubiti novac.
Setcor PaaS usluga omogućava Vam jednostavno korištenje softvera i odustajanje od istoga u bilo kojem trenu što Vaš rizik od krivog ulaganja smanjuje na minimum.

Kod klasične kupovine softvera, svaka nova verzija predstavlja Vam novi trošak, ukoliko želite pratiti korak. Setcor SaaS usluga držat će Vaš softver uvijek na najnovijoj verziji, bez ikakve nadoplate!

BEZBRIŽAN RAD

S obzirom na to da ne morate instalirati softver, što u velikim tvrtkama može biti mukotrpan posao, Vašu aplikaciju možete koristiti odmah nakon zakupa!
Ne morate ulagati u radnike koji će biti zaduženi za održavanje opreme i aplikacije. Sve oko aplikacije briga je Setcora.

Backup podataka vrši se na Setcor poslužiteljima što Vam omogućava miran rad.

U slučaju problema i potrebe za “krpanjem” aplikacije, SaaS model Vas pošteđuje gubitka vremena jer ispravke se primjenjuju na jednoj centralnoj točki umjesto na svakom računalu u tvrtci.

Mobilnost je danas izrazito bitna, a Setcor SaaS omogućava Vam da svoju aplikaciju koristite bilo kada i bilo gdje.

SECaaS

SETCOR SIGURNOST

Setcor SECaaS omogućava Vam zaštitu vaše IT infrastrukture od velikog niza potencijalnih prijetnji s interneta.

Koristeći najnovije tehnologije DDOS zaštite, upravljanja Web sigurnosti kao i upravljanog Next Generation Firewalla, Setcor sigurnosne usluge omogućuju zaštitu vaših podataka od zlonamjenog koda i napada sa Interneta prije nego što isti uopće dođu do vaše infrastrukture.

PREDNOSTI SETCOR SIGURNOSNIH RJEŠENJA

 • – Štite vašu infrastrukturu od prijetnji s weba
 • – Štite vaše podatke od zlonamjernog koda
 • – Stvaraju uštedu jer ne morate nabavljati vlastitu opremu
 • – Jamče daleko kvalitetniju uslugu od klasičnih rješenja na tržištu

BaaS

BACKUP KAO USLUGA

Smanjite trošak backupiranja Vaših podataka

Sigurnosno kopiranje i povrat podataka neizbježne su stvari u svim organizacijama, ali često su smatrane preskupima i teškima za upravljanje. Većina backup problema dešava se preko noći, kada nema nikoga tko će nadzirati procese, a samim time postoji mogućnost da dođe do gubitka podataka. Zaposlenici i njihove vještine najveći su izdatak i izazov u sustavu backupa.

Setcor Vam omogućava backup usluge prilagođene upravo Vašim potrebama.

Setcor Backup kao usluga koncipiran je na jednostavnim principima:

 • Svaki korisnik je drugačiji i zahtijeva zaseban pristup
 • Naš cilj je osloboditi vaš IT tim od obveza i osigurati da backup ne utječe na produkciju
 • Setcor je odgovoran za uspješnost i kvalitetu backupa (uz SLA)
 • Setcor je odgovoran za povrat Vaših podataka
 • Sama usluga bazirana je na enterprise opremi i tehnologijama koje omogućavaju pouzdan backup i povrat podataka kroz uslugu koja se lako aktivira.

Osnovne prednosti Setcor BaaS usluge:

 • NESMETAN RAD – Dnevni backup i 24/7 pristup Setcor podršci
 • ENTERPRISE BACKUP – Dizajniran da bude siguran, dostupan i fleksibilan
 • SIGURNOST – Naši podatkovni centri podatke drže u sigurnim rukama
 • KVARTALNA TESTIRANJA USLUGA – Učestala testiranja osiguravaju trajnu kvalitetu usluga
 • SLA – Setcor SLA nadilazi čak i vaša očekivanja
 • UŠTEDA NOVCA – Smanjite trošak backupa i povratka kritičnih podataka
 • ENTERPRISE OPREMA – Setcor koristi samo vrhunsku enterprise opremu najvećih svjetskih proizvođača

PaaS

PLATFORMA KAO USLUGA

Razvijajte i pokrećite vlastite aplikacije na Setcor infrastrukturi

Platforma kao usluga (PaaS) u development svijet donosi prednosti koje nudi Softver kao usluga (SaaS). Dakle, PaaS možemo definirati kao platformu koja omogućava razvoj web aplikacija, brzo, jednostavno i bez kompleksnosti nabavke i održavanja potrebnog softvera i infrastrukture jer ova usluga developerima omogućava razvoj aplikacija i usluga putem interneta.

Neke od prednosti Setcor PaaS usluge su:

 • Osjetne uštede jer ne morate investirati u opremu.
 • Članovi razvojnog tima mogu biti na raznim lokacijama diljem svijeta i zajedno raditi u oblaku
 • Usluga Vam pruža fleksibilnost i kontrolu nad instaliranim alatima za kreiranje platforme koja će biti prilagođena Vašim potrebama
 • Brigu za sigurnost podataka i stabilno funkcioniranje prepuštate Setcoru

Draas

DISASTER RECOVERY KAO USLUGA

Setcor DRaaS – rješenje za oporavak od katastrofe

Disaster Recovery kao servis je cloud usluga koja Vam omogućava replikaciju poslužitelja i podataka kako bi se osigurao redundantni operativni mod rada u slučaju umjetne ili prirodne katastrofe.

Kompletna kritična IT infrastruktura, uključujući storage i aplikacije, automatski se gotovo u realnom vremenu replicira u cloud. U slučaju potrebe moguće je klikom miša aktivirati produkciju na sekundarnoj lokaciji za potrebe neometanog poslovanja.

TREBA LI MI DRaaS?

Postavite se u sitaciju da Vam glavna aplikacija za poslovanje nije u sustavu samo nekoliko sati, ili još gore – nekoliko dana.
Kolike novčane gubitke možete ostvariti u tom vremenu?

Ukoliko je odgovor na pitanje “velike”, onda je DRaaS zasigurno rješenje koje Vaša tvrtka treba.

KOJE SU PREDNOSTI SETCOR DRaaS RJEŠENJA?

 • NEMA ULAGANJA – Setcor DRaaS je cloud usluga koja ne zahtijeva ulaganje u računalnu opremu.
 • BEZBRIŽAN RAD – DRaaS Vam osigurava poslovanje bez prekida i gubitka podataka
 • JEDNOSTAVNO PLAĆANJE – Plaćanje se vrši po principu “plati koliko potrošiš”
 • VRHUNSKI DATA CENTRI – Naši datacentri su među najmodernijima u regiji, a smješteni su u Hrvatskoj i okolnim državama
 • SETCOR PODRŠKA – Naši IT stručnjaci su Vam uvijek na raspolaganju, 24/7/365.