Savjetovanje

Stupanj složenosti suvremenih IT sustava dosegao je takve razmjere da korisnik koji je koncentriran na svoju osnovnu djelatnost vremenski, resursima i financijski najčešće ne stigne pratiti sve zakučaste detalje aktualne IT ponude i tehničkih rješenja. U tom slučaju, koji je sve češći, i prije svake prodaje, a pogotovo implementacije, postoji velika potreba za savjetovanjem koje može pomoći:

  • da se korisniku ukaže na postojanje problema kojih možda i nije svjestan,
  • da mu se predloži smjer ili opcije rješavanja problema kojih je svjestan i zbog kojih mu pada efikasnost, raspoloživost i sigurnost sustava,
  • te da se pomogne klijentu izabrati pravi put ka tehnički najboljem i financijski najpovoljnijem rješenjuza neke od novih razvojnih ideja i potreba.

Savjetovanje u tom smislu mogu pružiti samo iskusni ljudi sa širokim poznavanjem IT tehnologije i s nizom uspješnih projekata u referencama. Godine uspješnog rada ECS-a u IT industriji i vrhunski obučeni stručnjaci daju sigurnost da savjeti neće biti samo još jedno teoretsko zamagljivanje ili proguravanje nekog specifičnog rješenja ili jedne vizije. To zna biti čest slučaj, naprosto iz razloga što se nema dovoljnu širinu pogleda na raznolikost tehnologija pa time i njenog izbora.